DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-fejl hos SKAT koster for høj ejendomsskat

KORT NYT12. OKT 2015 7.30

SKAT opkræver systematisk for meget i ejendomsskat hos tusindvis af danske boligejere på grund af fejlfyldte it-systemer. Problemet er en udløber af en sag fra 2010, hvor flere hundredetusinde boligejere ulovligt blev opkrævet 1,2 mia. kr. for meget i ejendomsskat, fordi SKAT ikke håndterede et fradrag for grundforbedringer korrekt. Den nye sag er opstået, fordi SKATs it-systemer i en række situationer stadig ikke beregner skatten efter reglerne.

- Der er fire-fem situationer, hvor Skats it-systemer regner forkert. Det er tusindvis af ejendomme, som hvert år bliver omfattet af problemet, og der er som minimum tale om et stort tocifret millionbeløb, som opkræves i skat ulovligt, siger chefjurist Christian Gommesen fra Rafn & Søn til Finans.

Ifølge Finans går fejlen lige nu ud over boligejere med ejendomme fra midt-1980'erne, men i de kommende år vil nye boligejere blive beskattet forkert, hvis fejlen ikke bliver løst. SKAT erkender problemet, men kan ikke oplyse om omfanget. Det er også uafklaret, om SKAT selv kan identificere de berørte ejendomme, eller om berørte borgere selv må henvende sig. Også forældelsesfristerne er der usikkerhed om.

Ritzau