DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-bestikkelse: Også regionens økonomidirektør får øksen

Økonomidirektør i Region Sjælland Morten Koch er næste mand på skafottet. I sidste uge var det administrerende direktør Jens Andersen, der måtte forlade sin post i kølvandet på en revisionsundersøgelse

SJÆLLAND: Økonomidirektøren i Region Sjælland ryger samme vej som den administrerende direktør på grund af bestikkelsessagen. Det skriver Dagbladet Roskilde.

For ledelsens blinde øje har det været muligt for en mindre gruppe ansatte i Koncern It at begå omfattende og politianmeldte uregelmæssigheder. I sidste uge kostede revisionsundersøgelsen fra PwC jobbet for administrerende direktør Jens Andersen.

I dag tirsdag er politikerne i forretningsudvalget blevet orienteret om de næste konsekvenser, som den ny direktion med Per Bennetsen, konstitueret administrerende direktør, og koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen har lagt op til.

Økonomidirektør Morten Koch fratræder, mens it-direktør Per Buchwaldt, der kun har været på posten siden januar 2013, slipper med en skriftlig advarsel.

- Sanktionerne er nødvendige, og vi tror på, at vi kan komme videre med nye kræfter, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Direktionen har tillige overfor Forretningsudvalget i regionen i dag fremlagt en række fremadrettede initiativer på baggrund af PwC-rapporten. Her lægges der blandt andet op til et mere fintmasket ledelsestilsyn samt opstramning af regionens kasse- og regnskabsregulativ. Samtidig foreslås det, at der etableres en intern revision/controllerenhed, som skal følge op på gennemførte ledelsestilsyn.

Også regionens revision foreslås sendt i udbud, når den nuværende kontrakt med revisionsfirmaet BDO udløber ved udgangen af 2016.

dc