DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-ansatte er mentorer for højtuddannede flygtninge

KORT NYT18. MAR 2016 14.40

AALBORG: I løbet af de næste seks måneder skal ansatte fra it-virksomheden KMD i Aalborg hjælpe 16 højtuddannede flygtninge nærmere et job, skriver TV2 Nord. Hver flygtning får en KMD-mentor, som skal hjælpe dem med at komme helt tæt på det danske arbejdsmarked. Med mentorordningen håber KMD, Røde Kors og Aalborg Kommune, at flygtninge med højere uddannelser hurtigt kommer ud i konkrete jobs til gavn for dem selv og samfundet.

- Det er altafgørende for integrationen, at flygtningene hurtigst muligt kommer i gang på arbejdsmarkedet. Det kan være svært at få foden indenfor, når man ikke kender det danske arbejdsmarked og de formelle og uformelle spilleregler. Derfor giver det rigtig god mening, når virksomheder som KMD og organisationer som Dansk Røde Kors træder til og skaber den forbindelse. Det hjælper både flygtningene, kommunen og i sidste ende også virksomhederne selv, siger borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S).

Ud over en mentor fra KMD får hver af de 16 flygtninge en frivillig mentor fra Røde Kors, som skal danne bro til det lokale foreningsliv. De 16 flygtninge kommer fra Syrien og Eritrea. De ønsker alle en fast tilknytning til det danske arbejdsmarked. Fælles for dem alle er, at de har længere uddannelser fra hjemlandet, der spænder fra it-ingeniører til økonomer.

dc