DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ikast-Brande registrerer elevernes bevægelse

Ved hjælp af et sensor-armbånd vil Ikast-Brande Kommune måle 60 elevers bevægelser for at finde ud af, hvilke undervisningstimer eleverne bevæger sig mest i
28. SEP 2018 9.30

IKAST-BRANDE: Et nyt projekt i Ikast-Brande Kommune skal kaste lys over, hvilke undervisningstimer eleverne får mest bevægelse i. I projektet skal omkring 60 elever fra to skoler i kommunen bære sensor-armbånd, der opfanger deres bevægelse.

'Projektet skal være med til at skabe bedre læring gennem bevægelse for eleverne, sætte nye standarder for undervisning og skabe en stærk fælles læringskultur i kommunen,' oplyser KMD, der sammen med kommunen har udviklet projektet, og det er ligeledes KMD, som står for den tekniske del og det efterfølgende dataarbejde.

- Deltagelsen i forsøget med sensor-armbånd fra Garmin og i samarbejde med KMD er med til at gøre eleverne i de udvalgte skoleklasser opmærksomme på, hvad bevægelse er, og at bevægelse kan være mange ting. Derudover får underviserne konkrete data på, om der er forskel på, hvor meget eleverne bevæger sig i forskellige sammenhænge. Data, som underviserne kan bruge til at udvikle bevægelseselementet i undervisningen og elevernes øvrige skoledag, siger Thomas Garsdal, skolechef i Ikast-Brande Kommune.

Projektet mellem Ikast-Brande Kommune og KMD hedder 'Læringspulsen', og de omkring 60 elever skal bære sensorarmbåndene i tre uger.

Kommunen har indsamlet skriftligt samtykke fra forældrene om, at eleverne må deltage i projektet. Eleverne vil ifølge KMD ikke blive overvåget, da GPS-data ikke vil blive anvendt. Armbåndene bæres kun i skoletiden. Data bliver behandlet efter gældende regler for datasikkerhed. Hvis eleverne er fraværende, vil det blive noteret og indgå i data. Lærerne indgår ikke i projektet. Projektet skal alene vise, om eleverne får den lovbestemte bevægelse.

rp