DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Fra venstre professor i kunstig intelligens Anders Kofod-Petersen, folketingsmedlem René Gade (ALT),<br>borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg, og ordstyreren, digital trendanalytiker Christiane Vejlø.
Foto: Michael Kjærgård, dknyt

'Hvis man kun tænker drift, sker der jo ikke noget nyt'

TOPMØDE Kunstig intelligens støvsuger bedre end mennesker, og et menneske taler bedre med de gamle end en robotstøvsuger
17. MAR 2017 13.46

AALBORG: Kunstig intelligens er ikke på vej, den er her allerede. Gps og robotstøvsugere fx, vi har bare vænnet os til det og opfatter det ikke længere sådan. Det afgørende er, hvad man vil bruge kunstig intelligens til, lød det på et af arrangementerne på KL's Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg.

I programmet hed det en topmødedebat, da det blev annonceret i salen blev det kaldt en workshop, og det det blev afviklet, var det som et talkshow styret af digital trendanalytiker Christiane Vejlø og med professor i kunstig intelligens Anders Kofod-Petersen, folketingsmedlem René Gade (ALT) og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg, som deltagere.

En del af snakken kredsede om selvkørende biler både som eksempel på fremtidsudsigterne og som en slags symbolsk referenceramme, selv om ordstyrer Christiane Vejlø rykkede lidt ved netop referencerammen, da hun drog paralleller til andre foreteelser i det digitale univers. Forskellen mellem en selvkørende bil og en Porsche er som forskellen mellem Spotify og vinyl - eller som forskellen mellem virtuel sex og sex med et menneske, lød hendes udlægning.

Her holder vi os til de områder, hvor det offentlige har en rolle:

- Hjemmeplejen skulle hellere tale med de gamle i stedet for at støvsuge, det er en robotstøvsuger bedre til. Til gengæld er den dårlig til at tale med de gamle, sagde eksempelvis professor Anders Kofod-Petersen, med tilføjelsen:

- Man skal ryste posen, Hvis man kun tænker drift, sker der jo ikke noget nyt, sagde han.

Det var borgmester Thomas Kastrup-Larsen enig i.

- Vi skal tage udvikling af digitale muligheder ind som en kerneopgave. Hvis det skal rykke noget, skal det ikke bare være en sidebeskæftigelse, sagde han.

Ifølge folketingsmedlem René Gade er 'alle' enige om at it er vigtig, det der mangler er at der investeres politisk i det. Fx er 'udvalget for digital politik' kun et uofficielt folketingsudvalg og i øvrigt ganske nyt, oprettet på initiativ af netop René Gade, der først debuterede som MF ved FV15.

- Det vigtige er, hvad vi vil med det. Hvad skal det bruges til? spurgte han retorisk. 

Talkshowet var - muligvis symbolsk - ramt af diverse it-mæssige vanskeligheder ved afviklingen af forskellige videoklip, men diskussionen fortsætter måske på Twitter, antydede @christianevejlo til stiltiende nik fra @AKofodPetersen@renegadedreng og @KastrupLarsen.