DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hurtig succes for digitalt borgerpanel

KORT NYT18. AUG 2016 13.26

KØBENHAVN: Lokaludvalget i Amager Vest har fået hurtig succes med et nyt digitalt borgerpanel, som skal inddrage bydelens beboere i politiske beslutninger og i udviklingen i al almindelighed, skriver Amager Bladet. Alle over 15 år med bopæl i området har i deres e-boks fået en invitation til at medvirke i borgerpanelet, og over 4400 personer har tilmeldt sig, hvilket svarer til cirka hver 12. voksne. 

Ideen med borgerpanelet er at sende fire-seks spørgeskemaer ud om året, hvorefter svarene vil blive samlet og behandlet i dybere rapporter, som politikerne kan tage med til forhandlingsbordet. Panelet vil på den måde fungere som en slags nærdemokrati, som politikerne kan høre og trække på i forskellige sammenhænge.

Der er ifølge formand for lokaludvalget Lars Rimfalk Jensen (R) en relativt stor andel højtuddannede blandt de tilmeldte, og det er ellers en af de grupper, som kan være svært for lokalpolitikere at få i tale, fordi de ofte ikke har tid til at deltage i politisk arbejde, siger han til Amager Bladet. Det samme gælder for selvstændige og de 30-40 årige, hvilket giver en indikation af, at borgerne interesserer sig for kommune- og lokalplaner.

mfa