DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hovedstaden skal redegøre for it-kaos

KORT NYT9. JUN 2016 7.15

HOVEDSTADEN: På baggrund af bekymring fra en overlæge på Herlev Hospital har Styrelsen for Patientsikkerhed bedt Region Hovedstaden om at redegøre for patientsikkerheden efter Sundhedsplatformen er taget i brug på Herlev og Gentofte Hospitaler. Det bekræfter embedslæge og konstitueret sektionsleder i styrelsen, Bente Møller, overfor BT. 

Blandt andet nævner overlægen, hvordan medicinpakker slet ikke er tilgængelige, og at hun i weekenden oplevede, at en patients behandling med blodfortyndende medicin gik galt, så patienten fik dobbelt dosering og nu har større blodansamlinger. Styrelsen for Patientsikkerhed har kun modtaget den ene henvendelse fra en læge, og vil efter modtagelsen af regionens redegørelse vurdere, om der skal gøres yderligere, fx i form af tilsyn ude på hospitalerne.

- Vi tager det naturligvis seriøst, når vi får en mail fra en overlæge, der advarer om, at der er risiko for patientsikkerheden. Det er forventeligt, at der er udfordringer med indkøring af et det nye it-system, men det er mulige alvorlige problemer med patientsikkerheden, overlægen beskriver i brevet, så det har vi reageret på ved 1. juni at give Region Hovedstaden otte dage til at redegøre for de nævnte problemer. Det er en noget kortere frist, end vi ofte giver, siger Bente Møller.

dc