DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hjemmeplejen i Aarhus Kommune bliver nøglefri

Nyt elektronisk nøglesystem sparer hjemmehjælpere tid og giver øget tryghed

AARHUS: Daglig håndtering af bundte vis af nøgler er snart fortid i hjemmeplejen i Aarhus Kommune. Med et nyt elektronisk låsesystem kan hjemmehjælperne låse borgernes døre op med en app i stedet for en nøgle. I alt 2800 nøgler skal i løbet af det næste år gøres digitale, heraf er 700 allerede installeret.

Det nye låsesystem sparer hjemmehjælperne tid i løbet af arbejdsdagen, da de ikke skal hente og aflevere nøgler på lokalcenteret, eller bruge til på at udveksle nøgler med andre medarbejdere. Også i tilfælde af akutopkald fra en borger skal hjemmeplejen nu ikke først ind på lokalcentret og hente en nøgle, før de kan rykke ud og hjælpe vedkommende.

Med digitale nøgler behøver hjemmehjælpsmodtagerne heller ikke bekymre sig om forsvundne nøgler, der kan være en dyr og besværlig fornøjelse, og som nemt kan ende i de forkerte hænder.

- Det er altså både en større sikkerhed for borgerne, en forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø, og en tidsmæssig besparelse for kommunen, siger Mette Halkier Laurien, projektleder, Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune.

Det nye låsesystem installeres på indersiden af opgangs- eller hoveddøren med en lille batteridrevet styreboks, som hjemmehjælperne via en app kan logge sig på og låse døren op med. Systemet fungerer via Bluetooth og er uafhængigt af mobildækning.

Nøglesystemet er svensk og hedder Phoniro, og det er vagt- og sikkerhedsvirksomheden G4S, der står for den samlede opgave.

mfa