DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hjemmearbejdende borgere er særligt udsat for cyberangreb

Forsvarsminister Trine Bramsen advarer danskerne mod falske mails under coronavirussen.
18. MAR 2020 14.40
TEMA: Corona

Der er et øget fokus blandt de danske myndigheder, fordi cybertruslen er steget, da folk arbejder hjemme. Center for Cybersikkerhed og Forsvaret har skærpet beredskabet som følge af udbrud af coronavirus. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) beder folk tænke sig om.

- Sikkerhedsspørgsmålet er rykket ind i hjemmet. Vi bruger vores netværk anderledes, end vi plejer. Truslen mod cyberområdet er meget høj. Ikke alle udviser samfundssind. Derfor skal vi alle være ekstra på vagt. Vi skal tage truslen mere alvorligt end nogensinde før. Falske mails skal indrapporteredes til Center for Cybersikkerhed, sagde forsvarsministeren på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Falske corona-hjemmesider
Den øgede fokus skyldes, at mange borgere på grund af smittefare er sendt hjem for at udføre deres arbejde, hvor sikkerheden ikke er så høj, som den er, når det udføres på arbejdspladsen.

- Cybertruslen er meget høj mod Danmark. Vi har skærpet opmærksomheden mod trusselsbilledet. Vi holder meget skarpt øje med, hvad der dukker op af trusler og angrebsforsøg, siger direktør Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed.

Han uddyber, at der er set eksempler i udlandet på, at nogle henvender sig til borgere og udgiver sig for at være myndigheder i et forsøg på at lokke private oplysninger ud af folk.

Det ses særligt i Italien, der er meget udsat for angreb. Der er eksempelvis oprettet falske hjemmesider, som handler om coronavirus. Hvis en borger besøger den, risikerer vedkommende at få computervirus, også kaldet malware.

Thomas Lund-Sørensen opfordrer derfor til, at ingen borgere opgiver deres private oplysninger til andre over telefonen, via sms eller mail.

Ritzau / MG