DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Høje-Taastrup dropper milliondyrt it-system

KORT NYT19. OKT 2017 14.02

HØJE-TAASTRUP: Høje-Taastrup Kommune har investeret 1,5 mio. kr. i et talegenkendelsesprogram, der skulle lette arbejdsbyrden for medarbejderne, men kommunen dropper nu systemet, skriver Sjællandske. Talegodkendelse er et it-redskab, der automatisk konverterer det talte sprog til tekst, så man med det samme kan skrive borgernes sag ind - uden egentlig at skrive.

Nu er kontrakten på talekendelse så udløbet, og ledelsen har besluttet ikke at forlænge den. Der er nemlig kun ganske få medarbejdere, der bruger systemet, ligesom der har været alt for mange problemer med det. Bl.a. har systemet været svært at bruge på flermandskontorer på grund af følsomhed over for støj.

Man havde i kommunen forudset, at det gennemsnitligt ville spare medarbejderne 20 minutter pr. dag. Desuden forventede man en besparelse på 0,6 mio kr. årligt, men det blev senere reduceret til 0,3 mio. kr. årligt.  Det vil dog blive undersøgt, om der findes muligheder for at bygge videre på erfaringerne i forhold til resten af organisationen i perspektiv af arbejdet med velfærdsteknologi.

sl