DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Hjalte Aaberg
Foto: Per Gudmann, Ritzau Scanpix

Hjalte Aaberg fjernet fra drift af Sundhedsplatformen

Koncerndirektør Jens Gordon Clausen skal stå i spidsen for arbejdet med at rette op på it-systemet i Region Hovedstaden
4. JUL 2018 12.48

HOVEDSTADEN: Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har tirsdag orienteret politikere i regionsrådet og sin administration om, at hun har flyttet opgaven med at sikre fremdrift i den udskældte Sundhedsplatform væk fra regionsdirektør Hjalte Aaberg, skriver Frederiksborg Amts Avis. Hjalte Aaberg fratræder sin stilling med udgangen af året, når hans kontrakt slutter.

I tiden frem til da bliver det koncerndirektør Jens Gordon Clausen, der skal stå i spidsen for arbejdet med at rette op på it-systemet, som de seneste to år er blevet indført på alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Hjalte Aaberg forstætter i sit job med alle øvrige opgaver, han har løst hidtil, hedder det i orienteringen.

Regionens forretningsudvalg havde sidste uge et fire timer langt møde som en konsekvens af hård kritik fra statsrevisorerne om den måde, regionen har indfaset det nye it-system på. Statsrevisorerne kaldte fremgangsmåden for uprofessionel og kritisabel og fældede deres dom på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Kritikken går bl.a. på, at regionen tog systemet i brug, 'selv om systemet var ufærdigt og behæftet med fejl og mangler'. Derudover blev det fremhævet, at systemet ikke var testet tilstrækkeligt. Brugerne var heller ikke uddannet nok i det nye system. Og planlægningen var 'mangelfuld'.

I alt var regionens håndtering af it-systemets vej til virkeligheden 'uprofessionel og kritisabel'. Videre skriver Statsrevisorerne:

'Statsrevisorerne bemærker, at faldet i hospitalernes aktivitet har været væsentligt over det forventede, og at de forudsatte gevinster ved Sundhedsplatformen endnu ikke har kunnet realiseres'.

ka