DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hillerød må betale for overset mobilmast-aftale

HILLERØD: En regning på 748.000 kr. er, hvad der venter Hillerød Kommune efter en overset aftale om mobilmaster. Det skriver Hillerød-Posten. Tilbage i 2015 solgte kommunen en ejendom til ejendomsselskabet Domea, der nu gerne vil bygge boliger på grunden. Problemet er, at på grunden står der også tre mobilmaster fra henholdsvis Telia og TDC, og at der ligger en lejekontrakt mellem selskaberne og Hillerød Kommune, der løber frem til 31. juli 2018.

Hillerød Kommune har ikke opsagt lejekontrakterne på mobilmasterne i tide, og derfor skal masterne blive på grunden i opsigelsesperioden. Domea har udgifter på grund af masterne, står der i sagsfremstillingen fra det seneste byrådsmøde. Masterne skal blandt andet have strømføring, og det betyder, at masterne skal skærmes af. Borgmesteren fortæller, at fejlen ligger i forvaltningen et sted. Sagen afstedkom ikke debat i byrådssalen, fortæller hun.

Ifølge referatet fra byrådsmødet er Domea indforstået med, at masterne bliver frem til juli 2018, og forvaltningen 'vurderer, at der ikke findes realistiske alternativer til at udbetale kompensation til Domea.' Derudover står der, at Domea er tvunget til at betale 'standstill'-udgift til sin entreprenør, hvis der ikke findes en løsning på sagen inden udgangen af oktober måned eller først i november. Dog ryger udgiften for Hillerød Kommune op på i alt 748.000 kr.

sl