DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hewlett-Packard nu ind i it-bestikkelsessag

KORT NYT27. AUG 2015 7.08

Danmarks største bestikkelsessag i nyere tid har breder sig nu til andre virksomheder. Region Sjællands ledelsessekretariat oplyser over for Berlingske, at politiet bl.a. efterforsker omstændighederne omkring en række invitationsrejser, hvor den amerikanske computergigant Hewlett-Packard (HP) har været vært for oversøiske rejser.

Det drejer sig om i alt seks ture, som Hewlett-Packard har arrangeret og inviteret ansatte i Region Sjællands IT-afdeling til at deltage i. De seks rejser gik alle til USA i årene 2010 til 2014, og fem af turene gik til spille­paradiset Las Vegas, hvor Hewlett-Packard hver sommer afholder et stort arrangement.

Deltagerne fra Region Sjælland var - bortset fra en enkelt af de seks rejser - de to medarbejdere, som i dag er sigtet i den såkaldte Atea-sag om mulig bestikkelse. Det er de samme to medarbejdere, som også deltog i den famøse Dubai-tur i november 2014, da i alt fem personer, herunder tre tidligere Atea-medarbejdere, spenderede over 400.000 kr. på få dage. De to medarbejdere er omfattet af navnebeskyttelse.

Læs hele historien i Berlingske Business