DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Stine Bidstrup, Polfoto.

Guldborgsund afdækker mobilsignal fra hesteryg

I samarbejde med firmaerne FerieRytter og Netplan afdækker kommunen mobilsignalet i udvalgte naturområder
14. SEP 2016 9.41

GULDBORGSUND: Guldborgsund Kommune har i samarbejde med firmaerne FerieRytter og Netplan valgt at afdække mobilsignalet i udvalgte naturområder – til glæde for alle gæster til fods, på cykel eller til hest, oplyser kommunen.

Mobildækningen er en væsentlig forudsætning for, at FerieRytter, der sender turister ud i naturen på hesteryg, kan fungere, og derfor er det vigtigt at kende til, hvor god dækning der er på de ruter og ture, som bruges.

Netplan A/S har udviklet et fuldautomatisk måleudstyr, som kan måle dækningen i de fire danske mobilselskabers netværk. Ud af resultaterne kan man se, hvor på ruten der måske kan opstå problemer, og man kan sammen med mobilselskaberne få forbedret dækningen i kritiske områder.

Udstyr i rygsækken
Måleudstyret er anbragt i en rygsæk som sættes på ryggen af en rytter, som så rider den pågældende rute igennem – typisk flere gange. I de op til 8 timer måleren køre indsamler den over 2,5 millioner måledata

- Samlet set, er der generelt god mobildækning i Guldborgsund Kommune, hvor de forskellige udbydere dækker kommunen godt. Men som forbruger kan man have en oplevelse af, at der er dårlig dækning, hvor man bor. Det kan dog muligvis skyldes, at ens operatør ikke dækker i det pågældende område, men at en anden gør. Samtidigt kan ens telefon have stor indflydelse på muligheden for at modtage signal, hvilket Energistyrelsen netop påpeger i en nylig offentliggjort rapport. Disse forskellige faktorer vil vi gerne være med til at vejlede om, udtaler projektleder Niels Kjærgaard fra Guldborgsund Kommune.

ka