DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Greves ældre er blevet dobbelt så digitale

Andel af over 60-årige, der anvender digitale løsninger øget fra 30 pct. til 83 pct.
30. MAJ 2016 13.07

GREVE: Udviklingsprojektet MIT-Ældre har i løbet af fire år øget andelen af 'digitale ældre' fra omkring 30 pct. til nu 83 pct. af Greves borgere over 60 år, der anvender digitale løsninger.

It-vejledningen bestod blandt andet i at lære de ældre at bruge e-mail, netbank og Digital Post samt læse nyheder og handle ind. Vejledningen blev udført af frivillige i borgernes eget hjem eller på IT-cafeer, og den tog udgangspunkt i den enkelte borgers interesser og behov i hverdagen, så it blev gjort så relevant og meningsfuldt som muligt.

- Hele vores samfund bliver mere og mere digitalt for hvert år. Det stiller krav til vores it-færdigheder. Derfor er det rigtig positivt, at så mange af vores ældste borgere nu har fundet fodfæste i den digitale verden, siger Greves borgmester Pernille Beckmann (V) i en kommentar.

Projektet er afsluttet nu, men Ældre Sagen i Greve vil fortsætte it-vejledning i de ældres egne hjem og ved it-cafeer. Også Greve Bibliotek og Tune Bibliotek viderefører deres it-cafeer.

mk

 

Læs eller download Rapport om MIT-Ældre.