DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gratis internet i Faaborg-Midtfyn

Borgere i Faaborg-Midtfyn kan, næste gang de besøger biblioteket, plejehjemmet, skolen eller børnehaven, benytte sig af kommunens trådløse internet gratis
18. AUG 2015 20.30

FAABORG-MIDTFYN: Faaborg-Midtfyn Kommune har netop åbnet op for gratis wi-fi i og omkring alle kommunale bygninger. Det har man gjort ved at benytte allerede eksisterende hotspots.

- Kommunens krav til digitalisering betyder, at man selv skal betjene sig på nettet via selvbetjeningsløsninger. Det er derfor både god service, men også rimeligt, at vi så sørger for, at der er let adgang til disse løsninger, uden at man behøver at tære på sit eget dataforbrug, siger Jesper Rønnov, it-specialist i kommunen.

Udover at det er en service til borgerne, at de kan betjene sig selv digitalt på kommunens internetforbindelse, så gavner tiltaget også turismen. Udenlandske turister vil gerne på internettet for at finde de bedste restauranter, seværdigheder og overnatningsmuligheder. Men det kan blive en meget bekostelig affære at bruge sin dataforbindelse i udlandet. Muligheden for at benytte gratis wi-fi giver turisterne bedre forudsætninger for at finde rundt i området og benytte sig af de tilbud, der findes.

Ingen ekstra udgifter
Ved at bruge den allerede eksisterende infrastruktur, har der ikke været nogen ekstra udgifter forbundet med at etablere gratis wi-fi.

- Der er allerede internet i alle de kommunale bygninger, så vi har ikke skulle ud at etablere nye access points. Vi udnytter blot det wi-fi, der allerede eksisterer, fortæller Jesper Rønnov.

Formålet er ikke, at kommunen nu leverer internet til alle private hjem og virksomheder og på den måde udkonkurrere teleselskaberne. Derfor er der tale om en lavhastighedsforbindelse på 1Mbit, der alligevel er stærk nok til, at man kan surfe rundt på nettet uden at det går for langsomt.