DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gladsaxes børn får tidlig digital dannelse

Tidlig indsats over for børns skærmvaner skal gøre dem klar til at begå sig digitalt og respektere hinanden.
15. OKT 2019 10.07

GLADSAXE: Med skærmes større og større rolle i både vores og børns liv, er det nødvendigt med tidlig dannelse også digitalt. Det mener man i hvert fald i Gladsaxe, hvor en ny kampagne sætter spot på børns gøren og laden bag skærmen.

Kampagnen er den første af sin slags rettet mod børn i daginstitutioner, og den skal være med til at få dem til at stoppe op og skabe nysgerrighed for deres egne handlinger og give dem en kritisk tilgang til de teknologiske midler. Kampagnen hedder Det go' stil, og skal fx også få børnene til at spørge om lov til at tage billeder. 

- Vi ved, at digitale medier allerede er en del af børns virkelighed, når de starter i institution. I stedet for at børnene først bliver mødt med samtalen om, hvordan man begår sig i den digitale verden, når de starter i skole, vil vi gerne tage børnene med bag kulissen i det digitale univers, siger Betina Larsen, tovholder på kampagnen ’digital dømmekraft’ og pædagogisk konsulent i Gladsaxe Kommune, til TV2 Lorry.

Gladsaxe har fundet inspiration i Norge, hvor man har arbejdet med digital dømmekraft i flere år. 

Kampagnen består blandt andet af en musikvideo, som kampagnen blev skudt i gang med i sidste uge. Gladsaxe er pilotprojekt, men det er meningen, at kampagnen skal bredes ud til institutioner landet over. 

Se kampagnevideoen her.

ibs