DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gladsaxe Kommune har lækket persondata igen-igen

Tredje sikkerhedsbrist i løbet af få måneder. 'Amatøragtigt', siger V-gruppeformand Pia Skou, der selv er ramt denne gang.
12. FEB 2019 11.55

GLADSAXE: Gladsaxe Kommune er nu ramt af den tredje alvorlige sag på få måneder om en sikkerhedsbrist i kommunens omgang med deres personlige data. 82 borgere fik mandag besked om, at deres personlige oplysninger har ligget frit tilgængeligt for alle på Gladsaxe Kommunes hjemmeside i fire måneder, skriver Politiken.

Ifølge orienteringsbrevet, som avisen er i besiddelse af, har kommunen lækket borgernes navne, adresse og personnumre, i visse tilfælde også deres statsborgerskab og underskrift. Oplysningerne kan i værste fald misbruges til at købe varer i offerets navn, ansøge om kviklån, oprette kreditkort eller få adgang til følsomme dokumenter, såsom et testamente.

Den nye sag i Gladsaxe er det tredje alvorlige brud på datasikkerheden på få måneder. I december mistede kommunen 20.600 borgeres fortrolige og følsomme personoplysninger som følge af ringe sikkerhed og en mistet computer. Fire måneder inden da skete det samme med konsekvens for mindst 40 borgere.

Blandt de berørte af den nye lækage er Venstres gruppeformand i Gladsaxe Byråd, Pia Skou. Hun kalder det over for Politiken 'amatøragtigt', at kommunen nu for tredje gang på kort tid har behandlet borgeres oplysninger usikkert.

Det er i forbindelse med et 'skærpet internt sikkerhedsarbejde', at de seneste læk er blevet opdaget. Kommunaldirektør Bo Rasmussen vil over for Politiken ikke afvise, at kommunen kan blive nødt til at oplyse om flere læk den kommende tid.

mk