DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Funktion var fejlagtigt slået til: 3.000 i risiko for forgiftning

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: 3.134 patienter i Region Sjælland og Hovedstaden har gennem seks uger været i risiko for medicinforgiftning pga. for store doser smertestillende paracetamol, efter at Sundhedsplatformen blev sat til at ændre i lægers recepter, skriver Politiken. Fire patienter er blevet indlagt til behandling med modgift. De pågældende patienter er blevet underrettet og Styrelsen for Patientsikkerhed er orienteret.

Regionerne havde sat Sundhedsplatformen til automatisk at ændre recepterne, som lægerne havde udskrevet, står der i en redegørelse fra embedsmændene til regionspolitikerne i Hovedstaden, som Politiken har set. Giftlinjen opdagede problemet, fordi personalet begyndte at få henvendelser fra patienter, der gennem et par uger havde taget for stor dosis.

- Det er en funktion, der findes i systemet, og der er nogen, der har slået denne funktion til. Men nu er den slået fra, og den bliver ikke slået til igen, siger koncerndirektør i Region Sjælland Leif Panduro Jensen til Politiken.

eo