DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fuld digitalisering af Plandata.dk skal være gennemført i 2020

Retsvirkningen af fysiske planer ligger fortsat udelukkende i pdf-format.
25. JAN 2019 10.20

Siden 2017 har der været gang i udviklingen af Plandata.dk, der er et digitalt register for fysisk planlægning i hele landet. I 2020 skal det være fuldt udbygget.

Plandata.dk sikrer, at plandata er entydige og digitalt tilgængelige. Alle kan søge lokalplaner og andre plantyper i kortmodulet, og kommuner kan indberette planer. Men stadig er systemet, der erstatter det tidligere Plansystem.dk, ikke fuldt udbygget.

Af den nye Landsplanredegørelse 2019 fremgår det, at der endnu ikke er tale om fuld digitalisering af planområdet. Blandt andet fordi planprocessen foregår adskilt fra den digitale platform Plandata.dk, og at de gældende retsvirkninger fortsat er tilknyttet kommunernes gældende planer i pdf-format.

Derfor har regeringen i 2018 - som led i digitaliseringsstrategien - iværksat et samarbejde med KL om at forberede en fuld digitalisering af den fysiske planlægning og plandata med virkning fra 2020.

Erhvervsstyrelsen nævner i øvrigt i Landsplanredegørelsen, at kommunernes opgave i forbindelse med digitalisering af plandata, nærmere fremgår af vejledningerne til Plandata.dk - herunder indberetningsmodulet, kortmodulet og webservices.