DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Frifindelse i bestikkelsessag ændret til 20 dages betinget

KORT NYT7. JUN 2017 6.32

En tidligere ansat i Rigspolitiet er alligevel ikke frifundet for bestikkelse i Atea-sagen. Østre Landsret har omstødt dommen fra Retten i Glostrup og idømt 20 dages betinget fængsel - en dom der ifølge forsvareren betyder, at den dømte mister sit job, skriver Berlingske.

Det var ny efterforskning i sagen, der førte til den ændrede dom. Den dømte havde i byretten forklaret, at han kun havde haft en iPad til afprøvning i tre måneder, men data udleveret af Apple og mandens bank påviste, at han havde købt og downloadet apps til den gennem flere år.

Den dømtes forsvarer Andro Vrlic kritiserer, at anklagemyndigheden har brugt så mange ressourcer på sagen, at den ligefrem har skaffet sig data fra Apples App Store via en international rets­anmodning. Anklager Stefan Møller Jørgensen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Inter­national Kriminalitet bekræfter, at ressourceforbruget har været højere end sædvanligt i en sag om 6.000 kr., men 'når det drejer sig om ­offentligt ansatte, der modtager bestikkelse, så er der nogle andre hensyn, vi skal tage', siger han til Berlingske.

mk