DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Freddy Blak (S). (Foto: Mads Winther, Polfoto)

Freddy Blak sigtet for lækage i it-bestikkelsessag

Regionsrådsmedlemmet bekræfter, at han er sigtet, men vil ikke oplyse, om han erkender eller afviser anklagen
28. JUN 2016 7.21

SJÆLLAND: Det tidligere medlem af Europaparlamentet og nuværende regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er blevet sigtet for at videregive fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea og Region Sjælland.

- Vi har sigtet en person for at videregive fortrolige oplysninger. Det skete i sidste uge, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til DR Nyheder.

Politiet vil ikke fortælle, hvem den sigtede er. Men Freddy Blak bekræfter over for DR Nyheder, at det er ham, det drejer sig om.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet sigtet i sagen, siger Freddy Blak, der dog ikke vil sige, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Sagen handler om læk af en fortroligstemplet Rambøll-rapport til Weekendavisen om den stærkt omtalte bestikkelsessag, der knytter sig til samarbejdet mellem Region Sjælland og it-leverandøren Atea og har kostet flere regionale topfolkjobbet.

Atea-sagen voksede så sent som i sidste uge og har foreløbig kastet over 40 sigtelser af sig. Hvis politiet får ret i sine anklager, er der tale om en af Danmarks mest omfattende bestikkelsessager.

Den fortrolige rapport blev fyldigt omtalt i Weekendavisen, og omtalen vakte bekymring i Bagmandspolitiet, fordi lækket kan være 'skadeligt for den igangværende politimæssige efterforskning', oplyser DR Nyheder.

Hos Region Sjælland er man ikke interesseret i at kommentere sigtelsen af regionsrådsmedlemmet.

Ritzau