DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Det er blandt andet privathospitalet Aleris-Hamlet, der det seneste år har fået ekstra mange henvisninger fra Region Sjælland.
Foto: Torben Klint, Ritzau Scanpix

Forsker: Stigning i private indlæggelser skyldes Sundhedsplatformen

En markant stigning i antallet af patienter, der sendes på privathospital, kan skyldes Sundhedsplatformen, mener ekspert

SJÆLLAND: Region Sjælland har i år sendt 27.000 patienter på privathospital. Det viser en aktindsigt, som DR Sjælland har fået. Den voldsomme stigning skyldes, at de offentlige sygehuse ikke har kunnet nå at undersøge og operere patienterne selv. 

Sundhedsøkonom fra Syddansk Universitet Jes Søgaard mener, at Sundhedsplatformen kan være forklaringen. 

- Læger og sygeplejersker kunne ikke nå at behandle så mange patienter som før Sundhedsplatformen. Den eneste vej ud af det her er, at de nu får styr på den sundhedsplatform, siger han til DR.

Aktindsigten viser også, at Region Sjælland brugte 162 mio. kr. i hele 2017. Det tal skønnes at ramme 225 mio. kr. i år ud fra udgifterne i årets første ti måneder.

Regionens formand for sygehusenes behandlingstilbud, Annemarie Knigge (S), er dog af en anden holdning og mener ikke, at stigningen skyldes Sundhedsplatformen.

- Det er rigtigt, at der var en nedgang i starten, men det havde vi jo kalkuleret med. Jeg mener ikke, at vores store forbrug på privathospitaler skyldes Sundhedsplatformen, siger hun til DR. 

I stedet peger hun på, at stigningen skyldes flere patienter med behov for behandling, men erkender, at sygehusvæsenet er udfordret blandt andet på grund af afskedigelser. 

ibs