DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Forsinkelse af MitID sender millionkontrakt til Nets

KORT NYT12. JAN 2018 13.35

Det kommer til at koste Digitaliseringsstyrelsen 128 mio. kr. at holde hånden under det 'snart' hedengangne NemID. En forlænget aftale løber til midten af 2021, og opgaven går til den eksisterende driftsleverandør Nets uden udbudsrunde, da det fra styrelsens side vurderes, at det ikke ville være realistisk at hente en ny leverandør ind. Det skriver Version2.

At det overhovedet er nødvendigt med en forlængelse af aftalen kommer på bagkant af de forsinkelser, som har ramt afløseren MitID, som først forventes klar til sidste halvår af 2020. Den eksisterende aftale udløber først i november 2018, men for at sikre ro om driften har man allerede nu indgået aftalen om forlængelse. At det var nødvendigt med en ny aftale skyldes, at den nuværende aftales mulighed for to forlængelser af et års varighed allerede var brugt.

- Vi skal have en realistisk tidsplan, og vi har brug for, at der er sikkerhed omkring driften. Og det får vi så med den her kontrakt indtil 2021, forklarer Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.

rp