DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fordobling af forbruget på Filmstriben under corona

Filmstriben har under coronakrisen fået mere end en fordobling af udlån. Det kommer, efter flere kommuner har hævet loftet for, hvor mange film borgere må låne.

Hjemsendte og isolerede danskere strømmer til den danske filmporta Filmstriben.dk. Nye tal viser nemlig, at udlånet af film er mere end fordoblet. 

I uge otte oplevede hjemmesiden 26.000 visninger af film, mens tallet i uge 12 var steget til mere end det dobbelte med 55.000 visninger. 

Det kan blandt andet skyldes, at kommuner landet over har hævet loftet for, hvor mange film og e-bøger, som borgerne må låne. Loftet har typisk ligget på omkring tre udlån af e-bøger og tre af film, da det er dyrere for bibliotekerne, at borgere låner gennem det digitale fremfor det fysiske.

52 kommuner hæver loftet
En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af de 52 adspurgte kommuner har hævet eller helt fjernet loftet for, hvor mange film, som borgere må låne gennem filmstriben. 

Det er positivt, men kommunerne kan også hæve loftet endnu mere, mener Steen Bording Andersen (S), formand for Danmarks Biblioteksforening.

- Jeg opfordrer til at kommunerne åbner endnu mere for de digitale ressourcer, sådan at borgerne kan låne mere, men selvfølgelig skal kommunerne være opmærksomme på de økonomiske konsekvenser for bibliotekerne. Vi er i en tid, hvor det er nødvendigt med ekstraordinære tiltag, og det digitale bibliotek understøtter det behov, samfundet har for at folk kan blive hjemme og være sammen, også hver for sig. Det gælder både voksne og børn der har behov for at læse, se og lytte for at få perspektiv ude i hjemmene, siger han. 

jeg