DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Folketinget

Forældede servere sender nyt Folketings-spil i udbud

Det populære 'Politiker for en dag' var det første i verden og skal opgraderes efter 13 år

FOLKETINGET: Efter 13 år er Folketingets digitalt baserede rollespil 'Politiker for en dag' moden til opgradering, og Folketingets Præsidium har netop sendt opgaven i udbud, oplyser Folketinget på sin hjemmeside. Spillet er for elever i 8. og 9. klasse og var det første af sin slags i verden, da det blev lanceret i 2003.

De servere det kører på er imidlertid nu så gamle at reservedele skal findes på eBay, fortæller teamleder John Skovgaard fra Folketingets it-afdeling til it-mediet Version 2. Da spillet er Windows 2000-baseret, lader det sig ikke uden videre skifte til nyt hardware, og dermed er situationen så uholdbar, at der skal et helt nyt spil til.

Det nye spil forventes at koste 15 mio. kr. plus et beløb af samme størrelse oveni til endnu et spil, hvis det første bliver så populært, at der er brug for større kapacitet. I sin nuværende version har spillet været meget populært, og de årlige 13.000 billetter plejer at blive revet væk øjeblikkeligt, så snart bookingen af dem åbnes. Elevernes gennemførelsesprocent er da også tæt på 100 pct.

Det eksisterende 'Politiker for en dag' varer tre timer og foregår i et stort kælderlokale under Christiansborg, hvor eleverne tildeles roller som folketingsmedlemmer og medlemmer af et fiktivt parti. I løbet af spillet arbejder eleverne med lovforslag og beslutningsforslag og skal sætte sig ind i, hvad det betyder for dem selv og for andre, hvis forslagene bliver vedtaget.

Med til spillet hører, at eleverne skal skaffe flertal for deres holdning til sagerne. Spillet adskiller sig afgørende fra traditionelle rollespil, da eleverne ikke udfylder en på
forhånd defineret rolle, men i stedet trækker deres egne holdninger med ind i spillet, hedder det i udbudsbeskrivelsen.

Ifølge tidsplanen for udbuddet ventes det, at valget af leverandør sker sidst på året. Det færdige spil skal være klar til drift i begyndelsen af 2020.

 

Læs mere om 'Politiker for en dag'.