DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Folketinget gør sin hjemmeside mobilvenlig - også med møde-tv

Relanceret hjemmeside i responsivt design samt udbud af tv-løsning der kan vises på mobile enheder

Folketinget er i gang med at tilpasse sin hjemmeside til brug på mobile enheder. Et redesign er netop gået i luften, og næste skridt er at omlægge hjemmesidens tv-løsning, så den ikke kun fungerer på desktop.

Den nye version af Folketingets hjemmeside indretter sig ved hjælp af responsivt design selv efter, om den bliver vist på en mobil, tablet eller desktop. Den blev sat i drift onsdag, og torsdag har Folketinget så sendt en ny tv-løsning i udbud som næste skridt i tilpasningen til mobile platforme. Der sigtes efter at en ny løsning kan være i drift i december i år.

Den eksisterende tv-løsning har siden 2009 tilbudt video-on-demand fra Folketingets møder, men den bygger på Flash, som har den afgørende svaghed, at den som regel ikke fungerer i browsere på mobile enheder. Folketinget vil derfor have Flash-platformen udskiftet til videoplayer, der kan fungere på både desktop og mobile enheder. På kodesprog: Det skal være HTML5-kompatibelt 

Foruden fremtidig visning skal også det nuværende arkiv af videooptagelser flyttes til den nye platform, således at gamle møder stadig kan vises integreret på Folketingets nye hjemmeside. Blandt kravene til den nye videoplatform er desuden, at den skal kunne fungere med Folketingets nuværende tv-produktionssystem.

Udbudsmaterialet er netop offentliggjort, og det sætter en frist for tilbud til 12. juli, og vinderen ventes udpeget 30. august. Der vil blive lagt vægt på bedste forhold mellem pris og kvalitet, hvor kvaliteten vægtes med 40 pct., pris med 30 pct. og vilkår for hosting, support, og vedligeholdelse ligeledes med 30 pct.

 

Se Folketingets nye hjemmeside og se udbuddet af tv-løsningen.