DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
64 pct. af eleverne og 68 pct. af lærerne svarer i en undersøgelse at det trådløse internet på landets folkeskoler fungerer enten godt eller meget godt i alle skolens lokaler. I alt 457 skoler i 80 kommuner har medvirket i undersøgelsen.
Foto: Ian Riordan Boll, Ritzau Foto

Folkeskolers trådløse netværk er 'en positiv overraskelse'

Folkeskolerne har generelt velfungerende wifi, viser KL-undersøgelse. Dog halter hver 10. skole noget efter
25. APR 2017 6.00

Det trådløse internet fungerer enten godt eller meget godt i alle skolens lokaler, svarer 64 pct. af eleverne og 68 pct. af lærerne i en undersøgelse, som KL sammen med konsulentfirmaet PwC har gennemført blandt  61.847 elever og 13.819 lærere. 'En positiv overraskelse', lyder dommen i KL's nyhedsbrev Momentum fra Lars Dittmann, professor i netværksteknologi på Danmarks Tekniske Universitet.

457 skoler i 80 kommuner har deltaget i undersøgelsen, og på 9 ud af 10 skoler er der flere elever, der er tilfredse end utilfredse med det trådløse netværk. Hvad angår omfanget af problemer med det trådløse netværk svarer 74 pct. af eleverne og 70 pct. af lærerne, at de enten slet ikke eller højst én gang inden for den seneste uge har oplevet problemer med det trådløse netværk i en sådan grad, at det har været forstyrrende for undervisningen.

Ret meget bedre kan det ikke blive, mener Lars Dittmann.

- Det er et meget fint resultat at få. Uanset hvad kommer skolerne aldrig op på, at 100 pct. af deres lærere og elever aldrig vil opleve problemer med netværket. Der er så mange faktorer så som bygningsmaterialer og folks adfærd, som spiller ind her. Det vil blive meget, meget dyrt at lave noget bedre, siger Lars Dittmann til Momentum.

 

Undersøgelsen er udført som spørgeskemaundersøgelse i november 2016 rettet mod dels lærere, dels elever fra 4. til 9. klasse. Det har været frivilligt for skolerne at deltage.