DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flertal i Region Syddanmark ønsker hjerteløber-ordningen

KORT NYT22. OKT 2019 9.00

SYDDANMARK: Et flertal i præhospitaludvalget ønsker at tilslutte regionen til Trygfondens hjerteløber-ordning. Regionsrådet skal nu beslutte, hvorvidt de ønsker at skifte fra Dansk Folkehjælp til Trygfonden. Region Midtjylland og Region Hovedstaden er ligeledes tilknyttet Trygfondens hjerteløber-ordning. Et eventuelt skift vil ske 1. maj 2020. 

En del af motivationen for ønsket om et skifte er, at man ønsker at være en del af det større netværk, der er gennem Hjerteløberne, hvor der er cirka 61.000 frivillige. Som det er i dag, bliver frivillige i Region Syddanmark ikke sendt ud gennem appen, selvom de er tilmeldt som frivillige. 

- Det er i vores alles interesse, at vi har den bredest mulig dækning, og det får vi ved at have én fælles løsning i form af én app med mange frivillige på tværs af regionsgrænser. Vi har mange førstehjælpere i Region Syddanmark under Danmark Redder Liv, men endnu flere under hjerteløber-projektet, og dem bør vi samle i én fælles løsning, siger Mads Skou (V), formand for regionens præhospitale udvalg. 

esl