DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flere registreringsproblemer i Sundhedsplatformen

Herlev og Gentofte hospitaler har også problemer med at registrere kræftpatienter og indberette ydelser efter de er overgået til nyt it-system
4. NOV 2016 14.55

HOVEDSTADEN: Registreringen af kræftpatienter på Herlev og Gentofte Hospitaler er mangelfuld, efter at det kritiserede it-system Sundhedsplatformen i foråret blev indført. Det erkender Region Hovedstaden ifølge Ekstra Bladet.

Avisen skriver fredag, at omkring 200 færre kræftpatienter er blevet registreret i 2. kvartal i forhold til 1. kvartal og det er dermed ikke muligt at holde øje med, om patienternes rettigheder i kræftpakkerne bliver overholdt, lyder det.

- Herlev og Gentofte Hospitaler har efter overgangen til Sundhedsplatformen generelt været udfordret i forhold til at kunne gennemføre valide patientregistreringer i det nye system. Dette skyldes både it system- og opsætningsfejl samt implementeringen af nye arbejdsgange for sundhedspersonalet, oplyser Region Hovedstaden til Ekstra Bladet.

De manglende registreringer afsløres i et notat fra Region Hovedstadens møde i Sundhedsudvalget 21. september 2016 angående kræftmonitorering og er ifølge overlæge, ph.d. Anders Mellemgaard, fra Onkologisk Afdeling på Herlev Hospital dybt kritisabele: 

- Overvågning af patientforløb for opfyldelse af fx kræftpakkemål bliver stærkt mangelfuld. Hvis man ikke kan holde øje med det, kan man jo heller ikke svare på, om patienterne får den behandling, de har ret til, herunder behandling inden for 14 dage, siger han og advarer om, at den manglende registrering især kan gå ud over kvalitetssikring af kræftbehandlingen.

Mangler at indberette ydelser for 500 mio. kr. 
Nye arbejdsgange efter implementeringen af det nye IT-system er ifølge Dagens Medicin også årsag til, at de to hovedstadshospitaler mangler at få udbetalt indberetninger til DRG, sundhedsstyrelsen økonomistyringssystem, for en halv mia. DRG

Avisen skriver fredag, at lægerne har fået pålagt at oversætte lægefaglige vurderinger til koder, hvilket tidligere var lægesekretærernes opgave, og det har medført, at de lægefaglige vurderinger ikke er blevet indberettet korrekt og dermed udløst udbetaling. 

Sundhedsplatformen bliver lørdag indført på Rigshospitalet, selvom it-systemet er blevet kritiseret kraftigt for blandt andet at nedsætte og besværliggøre sundhedspersonalets arbejde, og være årsag til at vigtig information går tabt. 

 

mfa