DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flere kommuner opruster digitalt med ekstra VPN-forbindelser

Mange tusind hjemsendte medarbejderne skal stadig kunne tilgå de nødvendige systemer. Det har fået kommuner landet over til opruste med digitale løsninger.
19. MAR 2020 15.20
TEMA: Corona

Mange medarbejdere sidder lige nu langt fra det kommunale internets rækkevidde. Det betyder for mange, at de skal bruge en VPN-adgang, der kan koble dem på kommunens net, selvom man sidder hjemme. En VPN er i mange tilfælde nødvendig for at kunne tilgå kommunernes fagsystemer. Men flere kommuner oplever pres på deres VPN-ordninger, og nogle har endda været nødt til at skaffe flere adgange.

Det viser en rundspørge, som kommunen.dk har udsendt. Her svarer flere kommuner, at der har været oplevet ekstra pres på VPN-systemet. Desuden er der kommuner, der er begyndt at opkøbe flere VPN-licenser, så der er nok adgange til, at de mange hjemsendte medarbejdere kan arbejde i kommunens systemer.

I Brøndby oplevede man pres på både VPN-systemet og på kommunens servere, hvorefter man indkøbte 300 ekstra VPN-licenser. Solrød har bestilt 2.000 ekstra licenser, så kommunen er sikker på at have nok. Også i Nordfyn kom det ekstra pres bag på kommunen. Her har man indkøbt 500 ekstra licenser, da den tidligere løsning med 50 licenser ikke var nok til de mange hjemsendte, fortæller Per Stenaa, der er it-chef i kommunen.

- For 14 dage siden havde vi ikke tænkt tanken, at det her kunne være aktuelt. Men da folk blev hjemsendt og skulle arbejde hjemmefra, så var det jo pludselig en helt anden situation, end den hvor man bare lige skulle tilgå nogle data for eksempel lørdag eller søndag, siger han. 

Læs hele historien hos kommunen.dk.