DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flere bruger lægen på nettet

KORT NYT21. OKT 2015 9.05

Siden 2009 har alle praktiserende læger skullet tilbyde selvbetjening via nettet. Og det er der stadig flere danskere, som benytter sig af, skriver DR Syd. Antallet af e-konsultationer steg på landsplan med 18 pct. fra 2013 til 2014. Selv om der stadig er en del, som aldrig bruger computeren, når de skal i kontakt med lægen, så glæder det læge Jørgen Skadborg, der er formand for praktiserende læger i Syddanmark, at tallet er stigende.

- Det er rigtig godt, fordi det aflaster telefonlinjerne, hvis almindelige banale ekspeditionssager som tidsbestillinger og receptbestillinger foregår på nettet. Så er det nemmere for andre at komme igennem, når de har brug for at tale med lægen, siger Jørgen Skadborg.

Han understreger, at netkonsultationer kun skal bruges, når det handler om svar på rutineundersøgelser, spørgsmål om mindre lidelser og praktiske ting som tidsbestilling og receptfornyelse. Ved alvorlige eller akutte tilfælde skal man troppe op hos sin læge. En Epinion-undersøgelse fra Danske Regioner og PLO fra i sommer viser, at hver tredje dansker aldrig benytter muligheden for at bestille tid hos deres læge over internettet.

dc