DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Lars Krabbe, Polfoto.

Fire ansatte i Forsvaret tiltalt i Atea-sagen

Forsvarets auditørkorps vil have fire af de sigtede i bestikkelsessagen for retten
30. MAR 2017 9.17

Forsvarets Auditørkorps rejser nu tiltale mod fire ansatte i Forsvaret i den såkaldte Atea-sag. Det fremgår af auditørkorpsets anklageskrift, som Sjællandske Medier har fået aktindsigt i, skriver sn.dk.

Ifølge anklageskriftet er de fire tiltalt for at have taget imod mobiltelefoner, printere, et 55 tommer Samsung-tv med stor rabat og andet it-udstyr fra it-firmaet Atea.

Udover tiltalen mod de fire er auditørkorpset i gang med at efterforske endnu en sag i Atea-sagskomplekset, skriver sn.dk.

Tilsammen har sagskomplekset omfattet over 60 personer, hvoraf 20 har fået deres sigtelser frafaldet, to er frifundet og seks dømt, og 14 personer plus Atea selv mangler at få deres sager afgjort i retten. Dertil kommer de resterende ca. 20 sigtede. De fleste efterforskes af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), mens Forsvarets Auditørkorps efterforsker de sager, som involverer ansatte i Forsvaret. 

Bestikkelse og underslæb
Sagerne handler alle om enten aktiv eller passiv bestikkelse, afhængigt af om bestikkelsen er givet eller modtaget, og om (medvirken til) underslæb.

Sagen startede i maj 2015, da Region Sjælland gik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med sin mistanke. To uger efter slog politikredsen sammen med SØIK til med ransagninger på 17 forskellige adresser på Sjælland.

Foruden det rent juridiske efterspil fik sagen for et års tiden den konsekvens, at både regionsdirektør Jens Andersen og økonomidirektør Morten Koch blev fyret fra Region Sjælland, mens it-direktør Per Buchwaldt som forholdsvis nyansat slap med en skriftlig advarsel.

ak