DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fejl på hjemmeside betød at 43 cpr-numre kunne søges frem

Ringkøbing-Skjern Kommune lukker funktion på hjemmeside efter sikkerhedsbrist
16. AUG 2017 6.16

RINGKØBING-SKJERN: En sikkerhedsbrist på Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside betød, at cpr-numre, navne og adresser på 43 borgere forrige weekend har kunnet søges frem via kommunens hjemmeside, oplyser kommunen. Fejlen har fået kommunen til midlertidigt at lukke en søgefunktion på hjemmesiden.

Oplysningerne har været tilgængelige fra lørdag morgen 5. august til mandag morgen 7. august. De har dog kun kunnet søges frem, hvis man har søgt på to specifikke sager i systemet, som indeholder oplysningerne.

- Hvis man har vidst, hvad man skulle lede efter, har man kunnet gå ind og søge på to konkrete sager og finde de pågældende borgeres cpr-numre, siger fagchef Lone Rossen fra afdeling for Land, By og Kultur.

Hun gør opmærksom på, at der er sendt et brev til samtlige borgere, hvis cpr-numre kunne søges frem.

Den pågældende søgefunktion var oprettet for at gøre det lettere for borgerne at følge kommunens behandling af tekniske sager i Land, By og Kultur, eksempelvis private byggesager eller vindmøllesager. Ifølge kommunen er der tale om sager af teknisk karakter.

Kommunen arbejder nu på at sikre systemet, så det kan åbnes igen. Man forventer, at systemet er lukket ned i en længere periode. 

- Vi har lukket systemet og har kontaktet vores leverandør af systemet og bedt dem om at finde en teknisk løsning, som sikrer, at det ikke kommer til at ske igen, siger Lone Rossen.

- Borgerne skal være helt trygge ved kommunens systemer, så vi tager ikke systemet i brug igen, før det er 100 pct. sikkert, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Ritzau