DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Jonas Vandall Ørtvig, Ritzau Scanpix

Fejl konstateret i recepter i Sundhedsplatformen

Hospitaler og sygehuse i Region Hovedstaden og Sjælland skal tjekke ordinationer, hvor der har været forkert label på medicinpakningen fra apoteket

SJÆLLAND / HOVEDSTADEN: Der er konstateret en fejl i Sundhedsplatformen, som betyder, at der kommer forkert anvisning om dosering af lægemidler på nogle recepter. Det handler om de recepter, som hospitalslæger skal forny, når doseringen af lægemidlet er blevet ændret i Sundhedsplatformen, oplyser Region Hovedstaden.

Fejlen betyder, at den nye recept indeholder tekst om dosering af lægemidlet fra den gamle ordination og derfor giver forkerte anvisninger på den nye medicinpakning fra apoteket, når patienten henter sin medicin. Den rigtige dosering fremgår dog i Sundhedsplatformen og Det Fælles Meidicinkort. Derfor har Region Sjælland og Hovedstaden besluttet at gennemgå alle 658.954 berørte recepter det seneste halve år. Efterfølgende skal regionerne beslutte, om recepterne skal tjekkes yderligere et år tilbage.

- Det, vi skal tjekke op på, er, om patienten har fulgt lægens instrukser for medicinændringen, som den også står i Sundhedsplatformen og på Fælles Medicinkort. Finder vi patienter, der har fulgt anvisningen på medicinens label, og således har taget for lidt eller for meget medicin, skal afdelingen tage stilling til, hvordan der skal følges op, herunder om det er nødvendigt at patienten skal indkaldes til kontrol, blodprøver og andet, ligesom recepter skal tilrettes, siger sundhedsdirektør i Region Sjælland, Leif Panduro.

Fejlen har optrådt, siden Sundhedsplatformen blev introduceret på Herlov-Gentofte Hospital, men er først opdaget nu i en brugerrapportering. Derfor blev den torsdag rettet i Sundhedsplatformen. Hvis patienter har taget skade, skal det indberettes som en utilsigtet hændelse, og patienten skal hjælpes med at søge erstatning, hvis vedkommende har lidt skade af fejlen.

eo