DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fejl i Sundhedsplatformen gælder ikke kun paracetamol

Sundhedsplatformens fejldoseringer gælder ikke kun for paracetamol, viser det sig nu

HOVEDSTADEN / SJÆLLAND: Det udskældte it-system Sundhedsplatformen viser sig endnu en gang at have ført til fejldoseringer. Denne gang er der opdaget en fejl, som betyder, at fejldoseringerne kan have ramt alle typer medicin og ikke kun paracetamol, som tidligere har været omfattet, oplyser DR København.

En it-fejl har ført til, at der er lavet 446 fejldoseringer i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som der skal kigges nærmere på.

Fejlen er opstået, fordi it-systemet har en automatisk funktion, som skal sørge for, at der bliver doseret så få tabletter som muligt til hver patient, men den funktion har ikke nødvendigvis taget højde for, at der er styrkeforskel på tabletterne. 

- Den her funktion, som sikrer, at patienterne skal tage færrest mulige tabletter, har lavet lidt ulykker i forhold til udvalgte ordinationer, siger sundhedsfaglig chef i Region Sjælland Preben Cramon til DR og fortæller også, at den funktion nu er taget ud af systemet. 

Tidligere har fejl ramt flere end 3.000 patienters medicindoseringer af paracetamol, men det viser sig, at det kan være alle typer af medicin.

'Vi skal se os om efter noget andet'
Fejlene vækker nu bekymring blandt Region Hovedstadens politikere. Blandt andet hos Jacob Rosenberg, der er overlæge på Herlev Hospital og medlem af regionsrådet for Liberal Alliance.

- Jeg synes, det er dybt bekymrende. Der er ikke styr på Sundhedsplatformen generelt, og specielt ikke med medicinmodulet.

- Jeg synes, vi er nået til et punkt, hvor vi må se os om efter noget andet, siger han til DR.

ibs