DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Facebooks datacenter i Oregon, USA. It-giganten er på vej med et tilsvarende i Odense. Foto: Andrew Selsky, Polfoto.

Facebook har købt grund til 68 mio. kr. i Odense

Betinget handel er nu endelig, bekræfter kommunen. Stadig ikke officiel udmelding fra Facebook, men der arbejdes på stedet
9. DEC 2016 10.49

ODENSE: Facebooks datacenter i Odense er rykket skridt nærmere realisering, efter at købet af en grund i Tietgenbyen er endelig og Odense Kommunes tilbagekøbsret bortfaldet, skriver TV2 Fyn.

Hidtil har handelen med den 68 mio. kr. dyre grund været betinget, men det er den ikke mere, bekræfter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen. Derimod er det stadig kun uofficielt at det er Facebook, der er på vej til Odense.

Officielt har den internationale it-gigant stadig ikke officielt meldt ud, at det er den, der står bag byggeriet i Tietgenbyen, men ifølge både TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende er det Facebook, der er tale om.

På den nu endeligt handlede grund er der rejst en midlertidig administrationsbygning, og energiselskabet Energinet.dk er i fuld gang med at etablere en transformerstation, der fylder op mod to fodboldbaner. Transformatorstationen skal forsyne Facebook med strøm direkte fra det store energinet, der forsyner landsdelene.

Facebook kan fortsat komme ud af aftalen med Odense Kommune, men det er formentlig mere en teoretisk mulighed. Hvis Facebook  fortyder, kan grunden tilbageskødes til Odense Kommune, men det kræver ifølge aftalen, at grunden afleveres i samme stand, som man modtog den.

Ritzau