DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Jens Dresling, Polfoto.

Facebook er borgmestrenes førstevalg af sociale medier

Twitter på andenpladsen synes mest at være et østdansk fænomen
16. FEB 2016 11.00

Facebook er det altoverskyggende universelle sociale medie, viser et rundspørge  vedrørende borgmestres brug af sociale medier, som dknyt har foretaget, efter at Bornholms borgmester Winni Grosbøl (S) for nylig droppede Facebook og lukkede sin profil. Facebook bruges af bogstaveligt talt alle, der har svaret, bortset fra dem, der helt har fravalgt alle sociale medier.

Andenpladsen blandt borgmestrenes sociale medie-favoritter indtages af Twitter, skarpt forfulgt af LinkedIn.

Uden at man skal lægge for meget i repræsentativiteten af dknyts rundspørge, kunne det godt tyde på, at Twitter især er et østdansk fænomen, hvilket om ikke andet passer ganske godt med Twitters uofficielle status som intranet for politikere og journalister, af hvilke koncentrationen jo er størst omkring hovedstaden.

I den sammenhæng er det måske meget sigende, at den ene af de to jyske borgmestre, som i dknyts rundspørge angiver at benytte Twitter, er Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), der jo som bekendt også er formand for KL’s teknik- og miljøudvalg, og som netop oplyser, at han bruger ‘Twitter til presse og politikere.’

LinkedIn er også flittigt brugt af borgmestrene, men dog ikke som egentlig politisk kommunikationsplatform. Den geografiske fordeling er mere jævn, men andelen af brugere næsten den samme som for Twitter.

Sociale medier er også en nyhedskanal
Instagram bruges kun af få - så få at det ikke giver mening at prøve at udlede noget af det, og det femte af de mest udbredte sociale medier, Snapchat, nævnes slet ikke af de borgmestre, der har svaret i dknyts rundspørge.

Derimod gør flere opmærksom på en anden brug af de sociale medier end den ofte udskældte debat, nemlig som nyhedskanal.

‘Et godt sted at blive opmærksom på relevante nyheder’, skriver således Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), og Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (S) kalder det ligeledes et ‘godt sted at blive orienteret om synspunkter og stemninger’. Norddjurs’ borgmester Jan Petersen (S) uddyber med, at Facebook ‘indeholder interessante opslag med nyheder og mere dybdegående artikler fra aviser, jeg ikke holder eller normalt er i nærheden af’.

dknyts rundspørge blev foretaget i sidste uge i form af mails til alle 98 borgmestre. 33 svarede og af dem har tre helt fravalgt at benytte sociale medier.

 


Artiklen er den tredje i en mini-serie baseret på dknyts rundspørge om borgmestres brug af sociale medier. Tidligere artikler:


Serien slutter hermed.