DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Erstatningskrav på vej i vestjysk bredbåndssag

Fejl i udbudsprocessen får Ringkøbing-Skjern Kommune til at droppe ud af millionkontrakt
18. JAN 2017 12.27

RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern Kommune kan forvente flere erstatningssager, efter at byrådet i aftes valgte at træde ud af en 70 mio. kr.'s  kontrakt med Eniig, det tidligere EnergiMidt om fiberbredbånd til alle i kommunen. Kontraktophøret skyldes fejl i udbudsprocessen og efterfølgende massiv kritik fra konkurrerende firmaer, der måtte se det daværende EnergiMidt få aftalen i hus.

Direktør i teleselskabet AirNet, Søren Jørgensen, er en af dem der regner med at få erstatning for sine omkostninger.

- Vi er jo gået hele vejen. Vi har indklaget kommunen for EU og så videre, så derfor vil vi selvfølgelig også tage en erstatningssag med, siger Søren Jørgensen til DR Midt & Vest.

AirNet og Teleindustrien i Danmark klagede til EU-Kommissionen over Ringkøbing-Skjern Kommune, fordi kommunen undlod at høre flere teleselskaber, før den indgik aftalen. EU-regler kræver ellers, at der skal ske en kortlægning og høring blandt andre selskaber på markedet, før en kommune må bruge skattekroner på at udbygge bredbånd.

Også RAH fiberbredbånd, der er ansat af Eniig til at udrulle bredbåndet, regner med at møde op med en regning til Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg forventer da, at man i god ro og orden kan have en dialog, og hvis vi har noget at præsentere for dem, så honorerer de det, siger RAH fiberbredbånds bestyrelsesformand Jacob Møller til DR Midt & Vest.

De varslede erstatningssager kommer ikke som en overraskelse for Ringkøbing-Skjern Kommune, men kommunen vil ikke selv betale, siger borgmester Iver Enevoldsen (V). Han har overfor kommunens rådgivningsfirma og påberåbt sig rådgiveransvar, siger han.

Bredbåndsballaden har indtil nu kostet Ringkøbing-Skjern Kommune mere end 4 mio. kr. alene i advokatsalærer.

mk