DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Endnu en it-forsinkelse koster en halv mia. kr.

KORT NYT16. NOV 2016 7.24

Endnu en massiv forsinkelse af et it-system fra KMD koster nu kommunerne over en halv mia. kr. i ekstra betaling til netop KMD, landets største it-selskab, skriver TV2. Den nye ekstraregning til kommunerne skal lægges oveni de mere end 340 mio. kr., som TV2 forleden kunne fortælle, at kommunerne står til at betale KMD for en 15 måneders forsinkelse af systemet Social Pension til udbetaling af folke- og førtidspension.

Denne gang er det forskellige støttesystemer, som KMD skal levere til kommunerne, der nu står til at blive mindst 11 måneder forsinket, viser et brev fra det kommunale it-fællesskab KOMBIT, der blev sendt til landets kommunaldirektører mandag. Forsinkelsen tvinger kommunerne til at fortsætte med at bruge de gamle systemer fra KMD, der er meget dyrere, men KMD vil kun påtage sig skylden for de første fire måneder af forsinkelsen.

KMD placerer ansvaret for yderligere forsinkelse på det kommunale it-fællesskab KOMBIT, der håndterer bruddet med KMD’s monopol på en lang række it-opgaver, men det afviser KOMBIT pure. KOMBIT mener tværtimod at forsinkelsen 'indiskutabelt' er KMD's ansvar.

 

mk