DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

En Smart City er en Sikker City

KORT NYT26. SEP 2017 12.46

Byrummet fyldes med smart teknologi, der skal gøre det lettere, tryggere og sjovere for borgere at bo, arbejde og færdes i Vallensbæk og andre såkaldte smart cities. Men teknologi kan misbruges, hvis sikkerheden halter efter. Det gør et nyt samarbejde, Cybersecurity Lab, nu noget ved. 'Laboratoriet' er et samarbejde mellem fire kommuner og viden- og interesseorganisationer.

Cybersecurity har traditionelt ikke stået højt på prioriteringslisten i verdens smart cities, måske fordi det lyder lidt kedeligt og besværligt i forhold til al den ’sjove’ teknologi. Men sikkerhedstruslerne mod byernes smart city-løsninger er globale og vil i de kommende år stige i omfang og teknisk kompleksitet. I de danske kommuner, der arbejder med smart city-løsninger, ønsker man et bedre overblik over, hvordan man kan få sikre smart city-løsninger. Behovet for at udvikle fælles retningslinjer og fælles best-practices på tværs af kommuner og offentlige institutioner presser sig på. 

I projektet deltager  Vallensbæk Kommune, Ballerup Kommune, Frederiksberg Kommune, DTU, Fredensborg Kommune, Gate21 og IDA. Målet for CSL er at få etableret et tæt samarbejde mellem offentlige og private institutioner om sikkerhed og beskyttelse af privaltliv i Smart Cities. 

rp