DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Elektronisk anonymisering svigtede i Brøndby

KORT NYT28. NOV 2018 15.26

BRØNDBY: I forbindelse med behandlingen af en borgerhenvendelse brugte Brøndby Kommune en anden borgers sag som eksempel. Men den elektroniske anonymisering svigtede, oplyser Folkebladet Brøndby om en sag, hvor en medarbejder i kommunen i forbindelse med behandlingen af en sag ønskede at give en borger et eksempel på, hvordan kommunen havde behandlet en lignede sag.

Derfor anonymiserede medarbejderen elektronisk den sag, der skulle bruges som eksempel, og sendte til borgeren. Men den elektroniske anonymisering svigtede, og dermed havde borgeren pludselig adgang til en anden borgers personlige oplysninger, herunder cpr-nummer og oplysninger om borgerens private forhold. Efter henvendelser fra Ankestyrelsen har kommunen kontaktet begge implicerede borgere - så de henholdsvis kan slette oplysningerne og blive orienteret om sagen.

Ligeledes bliver Datatilsynet underrettet om hændelsen, og de relevante medarbejdere i Brøndby Kommune blev instrueret i fremover ikke at bruge andre anonymiserende sager som eksempler i lignende tilfælde.

ka