DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Torben Åndahl, Ritzau Scanpix

El-firma fyrer fire for at smøre ansatte i Bygningsstyrelsen

Ansatte hos Kemp & Lauritzen og Bygningsstyrelsen har samarbejdet om uregelmæssige køb af mobiler og tablets. Otte ansatte i styrelsen suspenderet.
6. JUN 2019 12.38

Ansatte hos Kemp & Lauritzen og Bygningsstyrelsen har samarbejdet om uregelmæssige køb af mobiler og tablets. Og virksomheden har derpå bortvist fire ansatte, fordi de stik imod reglerne har købt mobiler og tablets for tusindvis af kroner.

Købene er sket under en kontrakt med Bygningsstyrelsen, der i samme sag har suspenderet otte ansatte, oplyser Kemp & Lauritzen, der arbejder med el og vvs og har omtrent 2.000 ansatte.

De tvivlsomme køb er foregået ved, at mobiler og tablets er blevet købt, men forklædt som andre varer, og ansatte hos Bygningsstyrelsen har godkendt regningerne. Samlet beløber indkøbene af it-udstyr sig til 186.000 kr.

Kemp & Lauritzen og Bygningsstyrelsen offentliggjorde sagen i maj. I den forbindelse suspenderede firmaet fem ansatte, mens otte blev sendt hjem hos Bygningsstyrelsen.

Kemp & Lauritzen har med hjælp fra advokater undersøgt sagen. Undersøgelsen har desuden vist, at flere af de ansatte har brugt flere penge på restaurantbesøg, end virksomheden accepterer.

Manglende dømmekraft
Det gælder dog primært en anden kunde end Bygningsstyrelsen. Konkret handler det om, at en kontaktperson hos en tidligere kunde syv gange blev 'bespist og beværtet på ekstravagant vis'.
Restaurantbesøgene har samlet kostet omkring 86.000 kr. Derudover har flere hos Bygningsstyrelsen kunnet købe varer hos Kemp & Lauritzen med rabat.

Direktør Peter Kaas Hammer fra Kemp & Lauritzen mener, at der ikke var nogen anden udvej end at bortvise de fire ansatte.

- For mig handler den her sag hverken om mobiltelefoner, tablets, restaurantbesøg eller usædvanlige rabatordninger til udenforstående. Der er tale om noget langt mere alvorligt – nemlig om etik og moral og dermed i sidste ende om virksomhedens ve og vel. En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare, siger han i en kommentar.

Selvom de fire ansatte hos Kemp & Lauritzen er blevet fyret, har virksomhedens advokater vurderet, at der ikke er grundlag for en politianmeldelse.

Den ene af de fem suspenderede ansatte har fået lov til at komme tilbage på arbejde.

Bygningsstyrelsen er fortsat ved at undersøge sin del af sagen. Styrelsen har ikke yderligere kommentarer, før der er et resultat.

Ritzau