DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Eksperimenterende institution blev Årets Dagtilbud 2018

KORT NYT20. NOV 2018 14.48

HELSINGØR: Vuggestuen og Børnehaven Nyrup i Helsingør Kommune modtager prisen som Årets Dagtilbud for inspirerende og unikke pædagogiske læringsmiljøer, oplyser Socialstyrelsen. Dannelse, børneperspektiv og eksperimenterende fællesskaber er i fokus, og digitale redskaber inddrages meningsfuldt.

Institutionen har blandt andet fundet en god balance mellem ’at planlægge’ og ’at gribe børnenes opdagethed’ i hverdagens aktiviteter. Under et besøg blev fagudvalget vist rundt i en række læringsmiljøer, der 'interagerede med kreative og deltagende børn i alderen 0-6 år'. Til at udfolde emnet om universets stjerner, planeter og måner blev tablets, smartphones, digitalkameraer og webcam brugt i mange af aktiviteterne.

Også Daginstitutionen Filosoffen i Holstebro og Dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune var med i slutspurten til prisen. Fagudvalget for Årets Dagtilbud 2018 består af repræsentanter udpeget af FOA, BUPL, KL, Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), Forældrenes Landsforening (FOLA) og Danske Professionshøjskoler samt praktikere fra dagtilbudsområdet.

ka