DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Foto: Peter Hove Olesen, Polfoto

Dropper e-post: Kommunes rykkere kommer i postkassen

Kun hver tiende borger reagerer på de rykkere, Assens Kommune sender elektronisk, og derfor er kommunen gået tilbage til at sende rykkerne med posten

Papirbreve med frimærkestempler er på vej ud til de borgere i Assens, der ikke har betalt ejendomsskat. Kommunen har valgt at droppe e-posten, når det gælder rykkerskrivelser. Alt for mange reagerer nemlig ikke på dem, skriver DR.

Hvert år sender kommunen gennemsnitligt 400 rykkere ud. Før digitaliseringen vendte hver fjerde borger tilbage til kommunen med spørgsmål. Efter indførelsen af e-post er det kun hver tiende.

Derfor må kommunen gøre noget, forklarer chef for Borgerservice og Digitalisering, Torben Christiansen, til DR Fyn.

- Vi har en fornemmelse af, at borgerne ikke ser rykkerne i den digitale postkasse, og det bliver vi nødt til at agere på, for det kan have alvorlige konsekvenser for dem, siger han.

En overgangsfase
Hos Digitaliseringsstyrelsen er kontorchef Lone Palludan Kampmann overbevist om, at flere nok skal blive bedre til at tjekke deres e-post.

- Vi er stadig i en overgangsfase, hvor vi skal vænne os til, at vores breve kommer i en anden kanal end ellers, siger hun. Samtidig mener hun, at det spiller ind, at brevene i den digitale postkasse ikke altid er så velkomne. Præcis som de gammeldags rudekuverter.

Også Færdselsstyrelsen benytter sig af papirkuverterne, til at opfordre landets bilister til at tjekke deres e-post for at se, om de er indkaldt til syn, for mange opdager ikke den digitale synsindkaldelse og risikerer derfor en bøde.

På Odense Universitetshospital holder man delvist fast i den gammeldags papirpost. Næsten en fjerdedel af alle meddelelser til patienterne sendes ud med postbud.

dc