DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
ultra:bit camps kommer i efteråret 2019 til Aarhus og København.
Foto: Robert Wengler

DR og Aarhus Kommune skaber læringsevent til børn i 4. og 5. klasse

Til september forvandler Katrinebjergskolens store gymnastiksal sig til et univers af teknologi og leg, når DR’s store læringsevent ultra:bit camp flytter ind.
15. MAJ 2019 8.37

AARHUS: 1.200 børn i 4. og 5. klasse fra Aarhus Kommune og 1.200 børn fra andre dele af Jylland er inviteret med, når DR afholder læringseventen ’ultra:bit camp’ i hjertet af Aarhus.

Eventet har teknologi, leg og læring i fokus, og det er DR’s børnevært Sofie Østergaard, der skal styre showet. Sammen med CFU kodeeksperten Martin Exner, guider hun elever og lærere gennem et interaktivt show med teknik-gadgets, udfordringer og  kodeopgaver. Fra scenen underviser Martin Exner børnene i opgaver med små mikrocomputere ved navn ’BBC micro:bits’, som eleverne kender fra undervisningen i skolen. 

Læringseventen ’ultra:bit camps’ er en del af DR’s digitale lærings- og undervisningsprojekt 'Projekt ultra:bit' som er støttet af Industriens Fond, og udviklet af DR og CFU i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen. Alle tilmeldte skoler i projekt ultra:bit tilbydes klassesæt mikrocomputere, de såkaldte ’BBC micro:bits’, som kan bruges i undervisningen på 4.-6. klassetrin. Projektet giver børn og lærere en mulighed for at lære om kodning, teknologi og digital dannelse på en sjov og kreativ måde.

Over 9.000 aarhusianske elever fra 50 forskellige skoler i Aarhus er med i projekt ultra:bit, som ultra:bit camps er en del af.

Fra gymnastiksal til læringsunivers
Katrinebjergskolen i Aarhus danner rammerne for arrangementerne. Her er der nemlig plads til de mange elever og lærere, der i løbet af tre dage skal deltage i ultra:bit camps. På Katrinebjergskolen er man også glade for ultra:bit projektet og for rollen som værtsted. Her bliver teknologi og BBC micro:bits integreret i undervisningen.

- At arbejde med BBC-micro:bits er en enkel, effektiv og spændende måde for elever at blive digitale producenter på. Programmeringen er meget intuitiv, og da micro:bitten samtidig er lille og nem at bruge, kan eleverne udvikle smarte dimser, som de designer på baggrund af egne erfaringer og fantasi. At arbejde med at designe algoritmer på micro:bits er på mange måder en fremragende indgang til arbejdet med det 21. århundredes learning skills, siger IT-underviser på Katrinebjergskolen Klaus Ørum.

ultra:bit camps løber af stablen 17., 18. og 19. september i Aarhus og i uge 39-41 i København.

MG

Fakta om ultra:bit

  • Målet med ultra:bit er at løfte børnenes forståelse for teknologi og gøre dem i stand til at bruge deres naturlige nysgerrighed og skaberkraft til at være skabende med teknologi.
  • Samtidig vil ultra:bit styrke børnenes kritiske stillingtagen over for teknologien omkring os.
  • ultra:bit er en 3-årig læringsindsats udviklet i DR i samarbejde med CFU og støttet af Industriens Fond.
  • Projektet blev lanceret i 2018, hvor det nåede ud til 65.000 elever på 4. klassetrin. I 2019 er over 100.000 elever fra hele mellemtrinnet tilmeldt ultra:bit. 
  • Sidste år deltog 10.000 børn på ultra:bit camps i både Allinge, Aalborg, Odense og København 
  • Læs mere om ultra:bit og tilmelding til ultra:bit camps her