DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Diktafoner med talegenkendelse skal hjælpe pressede læger

Region Hovedstaden har i budget 2018 afsat 10 mio. kr. til at optimere og forbedre det udskældte it-system, Sundhedsplatformen

HOVEDSTADEN: Som en del af budgetforliget for 2018 har Region Hovedstaden afsat ti mio. kr., der skal afhjælpe problemer med Sundhedsplatformen, der har skabt protester fra ledende sundhedspersonale på flere hospitaler, skriver DR København. Læger er trætte af, at de spilder dyrebar tid på tastearbejde, hvilket har givet markant længere ventetider på blandt andet skadestuer og på kræftafdelinger.

- Planen er, at de ti mio. kr. blandt andet skal bruges på diktafoner med talegenkendelse og hjælpe de læger og sygeplejersker, der stadig døjer med it-systemet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S).

- Ti mio. kr. er da bestemt en hjælp. Men det vil slet ikke være nok. Det er godt, man politisk indser, at der skal gøres noget nu. Det har man ikke gjort før. Men hvis man vil løse problemerne med it-systemet, så skal produktiviteten styrkes. Der er nogen strukturelle problemer i Sundhedsplatformen, der gør, at der går mere lægetid per patient. Og det mindsker produktiviteten, siger er professor i sundhedsøkonomi ved SDU og afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Jes Søgaard til DR København.

- At tro at på at ti mio. kr., der bliver bevilget politisk, kan løse alle problemer, det er en meget overoptimistisk historie. De ti mio. kr. er kun et plaster på såret, selvom det selvfølgelig er positivt, at Region Hovedstaden ser på Sundhedsplatformens problemer, siger næstformand i Overlægeforeningen Lisbeth Lintz til DR København.

ka