DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Den fynske robothub udvides - også med hemmelige projekter

Teknologisk Institut i Odense udvider robotfaciliteter: Europæiske projekter kræver mere plads
10. APR 2018 12.17

ODENSE: Teknologisk Institut udvider igen sine robotfaciliteter i Forskerparken i Odense - bl.a. med hemmelige udviklingsprojekter i aflåste rum. Denne gang ligger der betydelige europæiske investeringer inden for robotsikkerhed og smart produktion bag udvidelsen.

Byggeriet - der forventes at stå færdigt i 2019 - er blevet nødvendigt i takt med, at Instituttet har udvidet sin portefølje af europæiske projekter. Det kræver mere plads, fortæller centerchef ved Robotteknologi på Teknologisk Institut, Kurt Nielsen:

- Som følge af, at vi netop har vundet yderligere to europæiske projekter, får vi brug for at udvide vores laboratorier.  Vi er eksempelvis netop gået sammen med fire andre europæiske vidensinstitutter om at gøre det langt nemmere at løfte arbejdsmiljøet og produktiviteten med kollaborative - samarbejdende - robotter i projektet COVR. Det kræver et nyt laboratorium for robotsikkerhed.

Flere hemmelige projekter
De nye projekter føjes til en portefølje på nu i alt 10 igangværende EU-projekter inden for robot- og produktionsteknologi - med et samlet budget på omkring 300 mio. kr. I cirka halvdelen af projekterne er det Teknologisk Instituts robotcenter i Odense, der leder hele den europæiske indsats i projektet. Det gælder eksempelvis i COVR.  

Med en udvidelse på 800 kvadratmeter skal hallen, udover at huse mere laboratorieplads, også bestå af særlige faciliteter til at udvikle kunstig intelligens og visionteknologi.

Derudover kommer hallen også til at bestå af endnu flere aflåste udviklingsrum, som skal rumme flere hemmelige robotudviklingsprojekter.

Teknologisk Institut har løbende udvidet sine robotfaciliteter de seneste 10 år. Senest i 2015 hvor man byggede det, der i dag fungerer som robotindustriens innovationshal. Med den nye udvidelse kommer Instituttets afdeling i Odense til at have et areal på omkring 2800 kvadratmeter.

ka