DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dele af indholdet på SkoleIntra skal bevares

KORT NYT30. JAN 2019 11.40

Når it-systemet SkoleIntra fra august i år bliver erstattet af den nye kommunikationsplatform Aula, bliver alt indhold slettet i det gamle system, så kommunale forvaltninger og folkeskolelærere skal sikre sig, at alle bevaringspligtige dokumenter bliver flytter over i andre it-systemer, skriver Version2. 

Efter så mange år er der ophobet massive mængder data og dokumenter i SkoleIntra, som hverken er aktuelle for elever, personale eller forvaltninger, men som derimod har historisk værdi. Derfor kan de enkelte lærere heller ikke frit vælge, hvad de vil have med fra SkoleIntra og over i Aula. Rigsarkivet skal nemlig være sikre på, at bevaringsværdigt materiale ikke går tabt i overgangen, ligesom Offentlighedsloven blandt andet giver forældre retskrav på indsigt i de oplysninger, som skolen har nedfældet om eleven.  

Derfor skal kommuner have tættekammen frem og igennem mange års lagrede filer og dokumenter på SkoleIntra, som muligvis skal gemmes i andre it-systemer. Rigsarkivet vil nu gøre en ekstra indsats for at hjælpe de kommuner, der er i tvivl om, hvordan de skal håndtere bevaringspligten i SkoleIntra og Aula.

Læs hele historien i Version2.

ka