DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

De kommunale direktioner øger bevidstheden om datasikkerhed

Gennemsnitlig score på udvalgte indsatsområder er steget mærkbart, men der er stadig rum til forbedring. Hos en femtedel af kommunerne endda rigtig meget rum.
30. APR 2019 9.57

Bevidstheden om datasikkerhed er over de seneste to år vokset måleligt i kommunernes direktioner, viser en undersøgelse foretaget af KL's nyhedsbrev Momentum. Især på området uddannelse og oplysning har der været fremdrift i indsatsen.

I alt seks indsatsområder er der blevet målt på med tildeling af en score fra et til fem, hvor tre er det acceptable niveau. I 2016 var der tre under og tre over, i 2017 to under og fire over, og i 2018 var alle seks indsatsområder nået op over det acceptable, viser undersøgelsen:

Når det kommer til ledelsesstyring er der dog fortsat rum til forbedring. På dette indsatsområde er der målt på seks delområder, og i 2016 lå kun et enkelt af dem over tre, mens der i 2018 stadig var to, der ikke havde sneget sig op over det acceptable.

Højdespringerne er her dels aktiv stillingtagen til sikkerhedsniveauet, dels systematisk rapportering af nøgletal for informationssikkerheden, hvor scoren i begge tilfælde er tæt på fordoblet. Alligevel er sidstnævnte en af de indsatsområder der stadig ligger under det acceptable:

Opgjort kommune for kommune skiller en femtedel af kommunerne sig ud med dårlig score og ringe udvikling fra 2016 til 2018. Besvarelserne i undersøgelsen er sket anonymt, så det vides ikke, hvilke kommuner der er tale om. Kommunerne har dog adgang til en digital platform, hvor de kan se deres egen score og måle sig op mod de andre kommuner.

mk

Læs hele historien hos Momentum.